Comment appliquer correctement un tatouage éphémère
Tout savoir

Hoe een tijdelijke tatoeage correct aanbrengen

Efemere tatoeages zijn de laatste jaren erg populair geworden, vooral bij mensen die hun uiterlijk willen personaliseren zonder een langdurige verbintenis aan te gaan of een ontwerp willen uitproberen voordat ze een echte tatoeage nemen om er zeker van te zijn dat ze nergens spijt van krijgen. In dit artikel leggen we uit hoe je een tijdelijke tattoo correct aanbrengt en een langdurig, esthetisch resultaat behaalt.

Voorbereiding voor het zetten van een tijdelijke tattoo

Voordat je een tijdelijke tattoo aanbrengt, is het essentieel om de huid goed voor te bereiden voor een succesvolle, langdurige applicatie.
Hier zijn enkele tips:

  • Kies de juiste locatie: Kies een plek op je lichaam waar de huid vlak en glad is. Vermijd plekken met veel haar, rimpels of in de buurt van gewrichten omdat de huid na het aanbrengen zal verschuiven.
  • Scheer het gebied indien nodig: Haar kan voorkomen dat de tatoeage goed hecht aan de huid. Het scheren van het gekozen gebied zorgt voor een glad oppervlak voor de tatoeage. Het is over het algemeen aan te raden om je huid 24 tot 48 uur voor het aanbrengen van een tijdelijke tatoeage te scheren.
  • Reinig de huid: Gebruik een zachte doek en antibacteriële zeep om het gebied waar je de tatoeage gaat aanbrengen voorzichtig schoon te maken en te ontvetten. Je kunt ook een doekje gebruiken, bijvoorbeeld bij The Flash Tattoo wordt dit meegeleverd als je een tijdelijke tattoo bestelt. Droog het gebied vervolgens goed af met een schone handdoek of laat de huid in de open lucht drogen.
  • Scrub lichtjes: Exfoliëren verwijdert dode huidcellen, waardoor de tatoeage beter kan worden overgebracht. Gebruik een zachte scrub of scrubhandschoen en spoel het gebied goed af. Idealiter doe je dit enkele uren voor het aanbrengen van de tatoeage.

Exfolier la peau avant d'appliquer un tatouage éphémère

Gedetailleerde stappen voor het aanbrengen van een tijdelijke tatoeage

Volg deze eenvoudige stappen om je tijdelijke tattoo aan te brengen:

  1. Verwijder de beschermfolie: De meeste efemere tatoeages worden beschermd door een doorzichtige plastic folie. Verwijder deze voorzichtig voordat je de tattoo op de huid aanbrengt.
  2. Plaats de tatoeage op de huid: Plaats de tijdelijke tatoeage voorzichtig met het gezicht naar beneden op de huid en zorg ervoor dat de plaatsing correct is en dat het ontwerp recht is. Voor complexere ontwerpen kan het nuttig zijn om een vriend om hulp te vragen of een spiegel te gebruiken.
  3. Maak het rugpapier nat: Week een spons in warm water en knijp het overtollige water eruit. Breng de spons aan op de achterkant van de tattoo om het papier volledig te bevochtigen. Houd constante druk gedurende ongeveer 30 seconden tot 1 minuut.
  4. Verwijder het rugpapier: Controleer of de tattoo goed op de huid is geplakt door een hoek van het papier een beetje op te tillen. Als de tattoo goed is overgebracht, verwijder dan voorzichtig het papier door het eraf te schuiven. Zo niet, breng dan wat meer water aan en wacht nog een paar seconden.
  5. Laat drogen: Laat de tattoo een paar minuten aan de lucht drogen zonder hem aan te raken. Eenmaal droog kun je een dun laagje doorschijnend poeder rond de tattoo aanbrengen om de kleuren te fixeren en glans te voorkomen.

Tips voor blijvende, aantrekkelijke resultaten

Hier zijn een paar extra suggesties om je efemere tattoo zo lang mogelijk in goede conditie te houden:

  • Vermijd het tatoeagegebied te veel te belasten: wrijven, vouwen of uitrekken kan ervoor zorgen dat je efemere tatoeage voortijdig loslaat of vervaagt. Probeer deze bewegingen zoveel mogelijk te beperken.
  • Bescherm het tegen water: Hoewel een tijdelijke tattoo tegen een bepaalde hoeveelheid water kan, vermijd je best langdurige onderdompeling in water, zoals tijdens het zwemmen. Probeer tijdens het douchen het getatoeëerde gebied uit de buurt van direct water te houden.
  • Hydrateer de huid: Breng regelmatig een vochtinbrengende crème aan op de getatoeëerde plek om de huid soepel en gezond te houden, maar vermijd het rechtstreeks op de tatoeage aan te brengen.
  • Vermijd blootstelling aan de zon: UV-stralen kunnen de kleuren van je tijdelijke tattoo vervagen. Draag zonnebrandcrème of bescherm de getatoeëerde plek zoveel mogelijk tegen de zon.

Als je deze tips opvolgt, kun je enkele dagen of zelfs enkele weken van je tijdelijke tattoo genieten, afhankelijk van de plaats van de tattoo en je dagelijkse activiteiten. Voel je vrij om onze online shop te bezoeken om te kiezen uit een brede selectie van tijdelijke tattoo ontwerpen en stijlen om je unieke persoonlijkheid uit te drukken door middel van lichaamskunst.

Terug naar blog