Les différents styles de tatouages viking
Viking

De verschillende stijlen van Vikingtatoeages

Vikingtatoeages zijn onverminderd populair en wij zullen je vertellen waarom. Vikingtatoeages zijn zowel symbolisch als esthetisch en brengen hulde aan een van de meest fascinerende en mysterieuze culturen uit de geschiedenis. De Vikingen stonden bekend om hun dapperheid en artistieke flair, zoals blijkt uit hun vele kunstvoorwerpen en monumenten. Vikingtatoeages kunnen dus gezien worden als een manier om hulde te brengen aan de Noorse krijgers en tegelijkertijd je persoonlijkheid uit te drukken door middel van een hedendaagse herinterpretatie van de symbolen.

In dit artikel bekijken we de verschillende stijlen van Vikingtatoeages, waaronder traditionele Scandinavische ontwerpen, realistische of dierlijke motieven en moderne creaties van tatoeëerders geïnspireerd door de Vikingcultuur.

Traditionele Scandinavische stijlen: klassieke Vikingtatoeages

Als je aan Vikingtatoeages denkt, denk je in de eerste plaats aan de Vikingsymbolen en oude runen die deze noordelijke volkeren gebruikten tijdens hun gouden eeuw. Klassieke Vikingtatoeages verwijzen naar historische en authentieke elementen:

  • Runen: Volgens de Noorse mythologie werden runen ontdekt door de god Odin zelf. Runen werden gebruikt om te communiceren en de toekomst te voorspellen en kunnen afzonderlijk getatoeëerd worden of gecombineerd om zinnen of berichten te vormen. Het is dit soort alfabet dat liefhebbers van de Vikingcultuur inspireert of diegenen die gewoon een symbolische tattoo willen die gelinkt is aan de Vikingcultuur.

    Rune viking symbolisant l'amour
  • Noorse symbolen: Een groot aantal Vikingsymbolen komen uit de Noorse mythologie. Deze omvatten de hamer van Thor (Mjölnir), de levensboom Yggdrasil en de Valknut - een heilig symbool met drie driehoeken dat vaak wordt geassocieerd met Odin en goddelijke kracht. Deze drie motieven zijn fundamenteel voor de Vikingcultuur en zijn vandaag de dag nog steeds erg populair.

    Tatouage viking marteau de thor

  • Mythologische dieren: Bepaalde fantastische wezens spelen een essentiële rol in de Vikingcultuur, zoals de slang Jormungandr, die de wereld omcirkelt, of Fenrir, de reuzenwolf die verbonden is met de goden van de chaos.
    Het ravenpaar is ook aanwezig in de Vikingcultuur en kan worden voorgesteld met een krijger.

    Tatouage Fenrir loup viking

Deze klassieke Vikingtatoeages hebben een eenvoudige esthetiek, vaak in zwart en wit met dikke lijnen. Deze tattoo-ontwerpen belichamen de Vikinggeest en zijn een eerbetoon aan de Scandinavische cultuur voor wie ze vandaag draagt.

Realistische Vikingtatoeages: moderne kunst geïnspireerd door de oudheid

Doorheen de tijd zijn Viking tattoos geëvolueerd en hebben ze een realistisch tintje toegevoegd om levendige, opvallende kunstwerken te creëren. Deze realistische tatoeages beelden over het algemeen :

  • Portretten van Vikingkrijgers: De kenmerkende, expressieve gezichten van Noordse krijgers fascineren door hun intensiteit en kracht.

  • Gevechtsscènes en oorlog: De heldhaftige heldendaden van de Vikingen worden verteld en deze tatoeages tonen vaak deze krijgers aan het werk in gevechtsscènes.

  • Vikingschepen en uitrusting: Drakkars, de iconische schepen van de Vikingen, verschijnen vaak in realistische tatoeages, net als de wapens (bijlen, schilden) en versieringen van deze avonturiers uit het Noorden.

    Tatouage éphémère drakkar viking

Door subtiele schaduw en gradatie geven Viking realistische tatoeages een modernere en visuele dimensie aan klassieke ontwerpen. Ze zijn rijk aan details om een scène of portretten weer te geven.
Door een realistische Vikingtattoo te dragen, word je één met de Noordse cultuur!

Vikingtattoos revisited: een fusie van kunst en mythologie

Vikingtatoeages revisited wijken enigszins af van de traditionele stijlen en zijn een combinatie van Scandinavische symboliek en hedendaagse motieven. We zien de opkomst van een stijl die verwijst naar de verbeelding van de Vikingen maar vrijheden neemt met de inhoud:

  • Vikingsymbolen revisited: door gebruik te maken van de Vikingcultuur en oude symbolen ontstaan originele en soms abstracte tatoeages.

  • Bloem- en natuurmotieven: Door elementen uit de natuur te gebruiken, zoals bloemen, bladeren en bomen, geven deze tatoeages een poëtisch tintje aan de traditionele Vikingmotieven.

  • Hemelse en kosmische inspiraties: De Vikingen waren ook navigators en waarnemers van de hemel. Dit type tattoo is geïnspireerd op de sterren en sterrenbeelden en voegt een mystieke en spirituele dimensie toe.

Revisited Viking tattoos zijn ideaal als je je liefde voor de Scandinavische cultuur wilt combineren met een originele artistieke expressie en er je eigen touch aan wilt geven, waarbij je hele persoonlijkheid voelbaar is.

De ideale locatie voor een Vikingtattoo

De keuze van de locatie voor een Vikingtattoo hangt af van een aantal factoren, niet in het minst van je smaak:

  1. De grootte en gedetailleerdheid van de tatoeage die je wilt: hoe groter en complexer, hoe meer ruimte je nodig hebt. Je kan kiezen voor de rug, dij of torso.

  2. Hoe discreet je je tattoo wilt hebben: als je je tattoo graag gemakkelijk wilt kunnen verbergen, kies dan voor minder kwetsbare gebieden zoals de ribben, schouder of enkel.

  3. De persoonlijke betekenis van het ontwerp: sommige mensen plaatsen symbolen van bijzonder belang in de buurt van hun hart, op hun handen of pols, of langs hun ruggengraat.

Mettijdelijke tatoeages kun je verschillende locaties uitproberen voor je favoriete Vikingtattoo en de perfecte plek vinden om de echte tatoeage te zetten. Je kunt ook rekenen op het advies van je tatoeëerder om je te helpen de perfecte locatie en grootte van je volgende Viking tattoo te bepalen, of het nu traditioneel, realistisch of een nieuwe kijk op hedendaagse ontwerpen is.

Terug naar blog